Stoofpotje met witte kool, tomaat en gehakt
|
Ingrediënten: 4 personen
|
-
1/2 witte kool
-
2 fijngehakte uien
-
5 gepelde en ontpitte tomaten
-
500 gram gemengd gehakt
-
1 eetlepel kerriepoeder
-
1 koffielepel sambal oelek
-
een flinke scheut tomatenketchup
-
1 verkruimeld groentebouillonblokje
-
bakboter
-
zout en peper
-
1 klein doosje gezeefde tomatenpulp
|
Bereiding:
|
-
Fruit het gehakt rul in wat boter.
-
Voeg er de fijngehakte ui, de fijngeschaafde witte kool, en de tomaten in reepjes gesneden bij.
-
Breng op smaak met kerriepoeder, de sambal, de ketchup, het bouillonblokje.
-
Dek het stoofpotje af en laat 30 a 40 minuutjes zachtjes sudderen.
-
Voeg zo nu en dan wat gezeefde tomatenpulp toe, dat houdt het geheel smeuïg en roer eens goed om.
-
U kan eventueel de bereiding nog wat binden met beurre manié.
-
Bijkruiden naar eigen smaak met wat peper en zout.
-
Ondertussen maakt u ook een lekkere aardappelpuree waar u wat peterselie door mengt.
-
Neem een ovenschotel en leg het stoofpotje van witte kool op de bodem.
-
Verdeel er de aardappelpuree over.
-
Strooi er wat mengeling van paneermeel en Oud Brugge kaas over.
-
Laat het geheel gratineren in de oven of onder de grill.
|